Traže proglas ratnog stanja u Kijevu

Nekoliko stotina demonstranata pokušalo je nasilno da uđe u zgradu u kojoj se nalazi kancelarija ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u Kijevu.
Nekoliko stotina demonstranata pokušalo je nasilno da uđe u zgradu u kojoj se nalazi kancelarija ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u Kijevu.

Kako prenosi Raša tudej, okupljene je u nameri da uđu u zgradu i konferencijsku salu kako bi objavili saopštenje sprečilo obezbeđenje zgrade.

Nešto ranije, demonstranti su uspeli da probiju prvi kordon obezbeđenja, sa zahtevom za uvođenje ratnog stanja u Ukrajini, s obzirom na velike borbe ukrajinskih i proruskih snaga na istoku zemlje.

Oni takođe zahtevaju ostavke lidera svih ukrajinskih bezbednosnih službi za koje navode da su nekompetentni za obavljanje tih dužnosti. Ipak, iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je cilj demonstracija upad u kancelariju predsednika Porošenka.

Protest su organizovali bivši dobrovoljci koji su se vratili u Kijev posle borbi na istoku države, kao i aktivisti pokreta "Majdan".

Ovo je treći dan protesta u Kijevu, prethodno su nezadovoljstvo izrazili pripadnici bataljona "Ajdar", koji su se usprotivili najavljenom ukidanju vojnog statusa te jedinice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.