VIDEO: Avion udario u most i srušio se u reku

Avion tajvanske kompanije "Trans Azija ervejz" jutros je udario u most i pao u reku, kada su poginule najmanje 23 osobe i 20 se i dalje vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Avion tajvanske kompanije "Trans Azija ervejz" jutros je udario u most i pao u reku, kada su poginule najmanje 23 osobe i 20 se i dalje vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Iz olupine srušenog aviona izvučeno je 15 preživelih.

Na ovom lokalnom letu bilo je 58 putnika.

Tajvanski mediji preneli su snimke pada aviona koji je gotovo u potpunosti potopljen u reci Kilung.

Nesreća se dogodila ubrzo nakon poletanja sa aerodroma u Tajpeju.

Avion se nekoliko minuta po poletanju prevrnuo na bok, krilom udario u nadvožnjak i srušio se u reku.

Krilo aviona je tokom pada udarilo u jedno taksi vozilo na mostu. Putnici koji su se nalazili u taksiju su povređeni, ali njihovo stanjen je stabilno, navode iz bolnice. Većina putnika u avionu su kineski državljani, a u avionu je bilo i dvoje dece.

Let na liniji ATR-72 tek je poleteo ka odredištu na ostrvu Kinmen, južno od obale Kine. Kontrola leta je kontak sa letelicom izgubila oko 10.55 sati po lokalnom vremenu (oko 3.55 ujutro po centralnoevropskom vremenu).

  • mrva

    04.02.2015 13:03
    @Fly By
    ATR koji se srusio je 72-600, najnoviji ATR koji je poceo da se upotrebljava oko 2010 godine. Sa druge strane najmasovnije koriscen putnicki avion je Boeing 737 koji je u prvobitnoj verziji pravljen sredinom 60-tih i mnogo ih i danas leti! Prica o zastarelosti ovog aviona pada u vodu.

    Avion koji ima sve kljucne elemente na broju (krilo, horizontalni i vert stabilizator, kontrolne povrsine, oba motora, elise, trup...) ovako strmo i nekontrolisano moze da pada samo ako je doslo do tzv. stolinga sto je najcesce greska pilota, ili eventualno zbog neispravnih instrumenata. Posebno ima smisla jer se dogodilo neposredno nakon poletanja kada avion penje pod velikim napadnim uglom. Pad nema nikakve veze sa samom konstrukcijom aviona.
  • Neko

    04.02.2015 12:54
    @Fly By
    Fantastično grešiš samo zato što misliš da su elisni avioni prošlost samo zbog pojave jet-ova.

    Niti se "trese, škripi, vibrira" već naprotiv, turboprop daje subjektivno lepši osećaj letenja.

    A bučniji nije ništa od npr. jednog jet Fokker 100, koji leti i dalje ali se - više ne proizvodi.

    Za razliku od ATR-a...

    http://www.atraircraft.com/about-atr/corporate-overview/company-profile.html
  • ha

    04.02.2015 10:35
    @neko
    fali sto su u voznom stanju kao nemacke stuke iz 1941.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.