Ciprasu poklonio kravatu za kraj krize

Šef italijanske vlade Mateo Renci simbolično je juče poklonio kravatu svom grčkom kolegi Aleksisu Ciprasu, koji je prethodno odbio da ih nosi dok njegova zemlje ne izađe iz krize.

Šef italijanske vlade Mateo Renci simbolično je juče poklonio kravatu svom grčkom kolegi Aleksisu Ciprasu, koji je prethodno odbio da ih nosi dok njegova zemlje ne izađe iz krize.

"Želimo da pomognemo Grčkoj, što ne znači da ćemo joj uvek govoriti 'da', ali smo uvereni da će Grčka izaći iz krize", kazao je Renci na kraju konferencije za novinare u Rimu sa grčkim premijerom.

"Kada se to desi, želio bih da premijer stavi italijansku kravatu", rekao je on poklanjajući Ciprasu plavu kravatu, simbol italijanskog predsedavanja EU, koje je isteklo u decembru.

"Obećavam da ću nositi ovu kravatu kada Grčka pronađe održivo rešenje za izlazak iz krize", odgovorio je Cipras uz osmeh.

  • uuh

    04.02.2015 17:40
    Macan je ovaj Cipras.
  • 04.02.2015 10:27
    Hteo je da kaže: "Evo ti kravata da se besiš! Ne'š ti skoro izaći iz krize i ja ću se potruditi da tako i ostane! Ako vama svane - mi ćemo ispasti najgori..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.