Nova grčka vlada ruši pravila odevanja

Između nove grčke vlade, koja je pre nedelju i po dana preuzela dužnost, i zvaničnika Evropske unije definitivno postoji sukob, ali ne toliko zbog pozajmica i rokova otplate koliko zbog - stila odevanja.

Između nove grčke vlade, koja je pre nedelju i po dana preuzela dužnost, i zvaničnika Evropske unije definitivno postoji sukob, ali ne toliko zbog pozajmica i rokova otplate koliko zbog - stila odevanja.

Da Grke ne privlači tradicionalni stil evropskih političara, koji nalaže odelo sa kravatom, dokazuje to što je skoro ceo novi grčki kabinet usvojio modni stil 40-godišnjeg premijera Aleksisa Ciprasa, koji uporno odbija da stavi kravatu, čak i kada obuče odelo, prenosi AP.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc se prošle nedelje našalio na temu Ciprasovog opuštenog okovratnika, a sličan je bio i gest francuskog ministra finansija Mišela Sapena, koji se u Parizu prošlog vikenda nasmejao prebacivši prugasti šal oko vrata zameniku grčkog ministra za finansijske odnose sa Evropom Euklidu Cakalotosu.

Italijanski premijer Mateo Renci otišao je sinoć i korak dalje, poklonivši Ciprasu italijansku kravatu da je stavi kada Grčka napokon izađe iz produžene finansijske krize, pošto je Cipras, navodno, pre izbora izjavio da će staviti kravatu ako Grčka postigne sporazum o smanjenju duga. "Želimo da Grčkoj zaista pružimo ruku, što ne znači da ćemo se uvek slagati sa onim što kažete. Ali smo sigurni da će se Grčka izvući (iz krize), a kada se to dogodi, voleli bismo da premijer nosi italijansku kravatu", rekao je Renci, izazivajući smeh među članovima grčke delegacije.

  • komsha

    05.02.2015 07:31
    kao kod nas...
    svi se hvataju za nebitne stvari, a prave probleme guraju pod tepih...

    ovi nasi imaju skupa odela i kravate kao pokojni minimaks, ali im fali malo vise obrazovanja...

    odelo ne cini coveka
  • ja

    04.02.2015 19:37
    Podseca na Rikija Martina. Dobar frajer.
  • 04.02.2015 17:02
    Druže Aleksis, moraš staviti kravatu, prema njoj stado ima strahopoštovanje. Ona ti je bitnija od obraza i od obrazovanja. Ne smiju pomisliti kako su oni tebi ravni ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.