Spaseni zlostavljani radnici u Meksiku

Meksički zvaničnici saopštili su da su spasli 129 zlostavljanih radnika, uključujući šestoro maloletnika, iz tekstilne fabrike koju su vodili državljani Južne Koreje.

Meksički zvaničnici saopštili su da su spasli 129 zlostavljanih radnika, uključujući šestoro maloletnika, iz tekstilne fabrike koju su vodili državljani Južne Koreje.

Vlasnici i menadžeri su uhapšeni pošto nisu mogli da dokažu da legalno posluju u Meksiku. "Radnici su tužiocima naveli da su žrtve fizičkog i seksualnog zlostavljanja, kao i pretnji, psihološkog maltretiranja i iscrpljujućeg radnog dana", rekao je koordinator meksičkog Nacionalnog instituta za migracije Ardelio Vargas Fosado.

Fosado je naveo da su četiri državljanina Južne Koreje predata tužiocu u zapadnoj državi Halisko, pošto su ih oslobođeni radnici identifikovani kao vlasnike ili menadžere fabrike "Jes internešenel".

U fabrici "Jes internešenel" u gradu Sapopanu spovedena je racija na osnovu anonimne dojave, a rezultirala je spasavanjem 121 žene i osam muškaraca, uključujući šestoro maloletnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.