"SAD krive za kasetne bombe u Ukrajini"

Predsedavajući američkog senatskog odbora za oružane snage Džon Mekejn izjavio je danas da su SAD krive što Ukrajina koristi kasetne bombe.

Predsedavajući američkog senatskog odbora za oružane snage Džon Mekejn izjavio je danas da su SAD krive što Ukrajina koristi kasetne bombe.

Mekejn je priznao da Ukrajina koristi kasetne bombe jer, "nije snabdevena različitim vrstama naoružanja", javila je ruska novinska agencija Sput nik. "Da smo ih snabdeli naoružanjem koje im je bilo potrebno, oni ne bi morali da koriste kasetne bombe. To je delimično naša greška", rekao je Mekejn.

Hjuman rajts voč potvrdio je u izveštaju u novembru prošle godine tvrdnje stanovništva u Donjeckoj i Luganskoj Republici da su ukrajinske trupe koristile kasetnu municiju u naseljenim područjima. Ova organizacija je saopštila da su ukrajinske snage koristile kasetnu municiju 2. oktobra prilikom granatiranja Donjecka, kada je poginuo i pripadnik Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

S druge strane, šef pres-centra Vojne inženjerije ukrajinskih antiterorističkih snaga Aleksandar Motuzjanik izjavio je juče da "oružane snage Ukrajine ne koriste kasetne bombe" protiv pro-ruskih snaga na istoku zemlje.

  • Y

    06.02.2015 09:20
    G. Mekejn,
    U UKR ima dovoljno razornog oružja (raketni sistemi "Grad", "Smerč", balistički projektili "Tačka U") da se poubija svo stanovništvo, tako da su vaše postavke oružja suvišne. Osim ako vam nije clj da zaradite. A to što neko koristi kasetne bombe, kao i fosforne bombe, protivno međunarodnom pravu i pravilima ratovanja, kako bi se izazvale što brojnije ljudske žrtve, govori o nečem sasvim drugom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.