"Hitno potrebna pomoć Pojasu Gaze"

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun i Arapska liga uputile su apel donatorima da ubrzaju isplatu obećane pomoći Pojasu Gaze.
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun i Arapska liga uputile su apel donatorima da ubrzaju isplatu obećane pomoći Pojasu Gaze.

U zajedničkom saopštenju Bana i generalnog sekretara Arapske lige Nabila el Arabija, izražena je zabrinutost zbog situacije u Gazi.

Oni naglašavaju da se "pozivaju donatori da isplate novčanu pomoć obećanu na konferenciji u Kairu u oktobru 2014". Donacija se odnosi i na pomoć agencijama UN aktivnim u Gazi, "kako bi se sprečilo dalje pogoršavanje već teške humanitarne situacije", dodaje se u saopštenju i navodi da je rekonstrukcija Gaze "spora".

Međunarodna zajednica obećala je u Kairu pomoć od 5,4 milijarde dolara Palestincima, od kojih polovina za obnovu grada Gaze koji je uništen u sukobu izraelske vojske i palestinskog radikalnog pokreta Hamas prošlog leta.

Tada je Katar saopštio da će dati jednu milijardu dolara, SAD 212 miliona dolara hitne pomoći u okviru 400 miliona ukupne pomoći a Evropska unija sumu od 450 miliona evra za 2015.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.