Ruski novinari umalo stradali u Ukrajini

Novinari ruskih medija za dlaku su izbegli smrt u blizini grada Debaljceva, kada je napadnut autobus sa izbeglicama u kom su se oni nalazili.
Novinari ruskih medija za dlaku su izbegli smrt u blizini grada Debaljceva, kada je napadnut autobus sa izbeglicama u kom su se oni nalazili.

Četvoročlana ekipa TV Raša tudej je izveštavala o evakuaciji civila iz ratne zone oko grada u regionu Donbasa. "Meci su leteli na dva ili tri metra od nas. Konvoj se zaustavio, a potom je usledila snajperska paljba. Niko od nas nije povređen, ali su dva pobunjenička vojnika ranjena", naveo je novinar Roman Košarjov.

On je, zajedno sa koleginicom Anom Knišenko potom prebačen u grad Ugljegorsk, gde je situacija nije toliko dramatična, a kasnije planiraju odlazak u Donjeck. "Vojnici koji su nas čuvali su uzvratili vatru. Sada čekamo da se pojavi humanitarni konvoj, izbeglice su na takozvanom humanitarnom koridoru, ali ukrajinska strana izgleda da to ne poštuje", navodi Knišenkova.

Privremeno primirje počelo je u četvrtak, nastavljeno je u petak na zahtev pobunjeničkih snaga kako bi se civili evakuisali iz grada Debaljceva i njegove okoline.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.