FOTO: Stotinak građana Sarajeva obeležilo godišnjicu protesta

Oko stotinak građana Sarajeva danas je na platou preko puta zgrade Predsedništva Bosne i Hercegovine obeležilo godišnjicu građanskih protesta, održanih 7. februara 2014. godine, prenosi Anadolu Agency.
Oko stotinak građana Sarajeva danas je na platou preko puta zgrade Predsedništva Bosne i Hercegovine obeležilo godišnjicu građanskih protesta, održanih 7. februara 2014. godine, prenosi Anadolu Agency.

Građani su mirnim protestom iskazali nezadovoljstvo ekonomsko-socijalnom situacijom u zemlji. Jedna grupa demonstranata je upriličila i mirnu šetnju od zgrade Predsedništva do spomenika Vječna vatra.

Nakon toga su se ponovo vratili pred Predsedništvo i, na kraju, mirno razišli. Inače, okupljeni građani kazali su kako su nezadovoljni odzivom na skup. Građani su istaknuli transparente na kojima piše: "Intelekt postao roba", "Brukaju BiH", "Intelekt na prodaju".

Kako su kazali, traže pravo na redovan obrok, pravo na krov nad glavom, na zdravstveno osiguranje, socijalnu zaštitu za decu i trudnice, zatim pravo na besplatno i kvalitetno školovanje, kao i život dostojan čoveka. Belma Crnovršljanin kazala je da su se okupili kako bi obeležili godišnjicu protesta na miran i dostojanstven način.

"Tražimo od naših vlasti da konačno počnu ispunjavati naše zahteve, socijalno-ekonomsku i kulturnu pravdu i da konačno čuju naš glas kao i da poštuju naša ljudska prava", poručila je Crnovršljanin. Poručila je da građani neće odustati od svojih zahteva.

Skup je protekao bez incidenata, uz osiguranje većeg broja policajaca, a nije došlo ni do blokade saobraćaja u centralnim sarajevskim ulicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.