Masovno hapšenje kosovskih migranata

Mađarska policija uhapsila je 1.269 migranata koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je najveći broj kosovskih Albanaca.
Mađarska policija uhapsila je 1.269 migranata koji su ilegalno prešli srpsko-mađarsku granicu, među kojima je najveći broj kosovskih Albanaca.

Kako je saopštila mađarska policija, na teritoriji Županije Čongrad, juče su uhapšena 1.233 kosovska Albanca, 16 Avganistanaca, 14 Pakistanaca i šest Sirijaca.

Najveća grupa od 153 kosovska Albanca, kako se navodi, uhapšena je oko 17.30 časova u okolini pograničnog sela Ašothalom, gde su ilegalno prešli takozvanu "zelenu granicu".

Svi oni su predati u nadležnost imigracione službe Mađarske.

Više stotina ljudi s Kosova svakoga dana dolazi autobusima u Suboticu iz koje, kako se pretpostavlja, pokušavaju da se prebace preko granice s Mađarskom koja je udaljena desetak kilometara.

  • Alexa

    09.02.2015 00:21
    Oprez
    Na po autoputa za SU, lepo da zaustave svaki bus,i da im oduzmu svima sva zvanicna dokumenta R.Srbije. Iz supka da im vade ako treba. Onda im svima ukinuti sva drzavljanstva, jer kad ovi krenu da ih isporucuju nazad, pogodite gde ce da se naseljavaju... A meni se ne na*ebava ponovo. JEsu ratovali za svoju republjik kosove? Jesmo mi svi ozraceni i pocrkacemo od raka, zbog njihove kosove republjik? Eto vam je tamo, daleko vam lepa kuca svima. Meni ovde nicije ne treba,niste ne treba i niko mi ne treba, zaobidjite me svi
  • stanko

    08.02.2015 07:28
    Priznanje
    Srbija treba pod hitno samo da rešava Imovinsko pitanje Srbije na Kosovu i Metohiji. Srbi na Kosovu da se odluče gde će živeti, pogledati na slučaj Srba u Hrvatskoj, pa Srbija neka prizna Kosovo. Dva miliona šiptarskih glasova ne treba Srbiji, niti 35% šiptara u skupštini. Neka idu po Evropi i pomažu izgradnji Kosova. Trebat će to u budućnosti. Ovako sprečavanje odlaska, dati im Srpske pasoša, glupost. Njih če Evropa vratiti u Srbiju kao i sve cigane iz bivše Jugoslavije.
  • dejan

    08.02.2015 07:10
    ja mislim
    da se po albaniji prosirila vest kako ih u toj i toj drzavi prihvataju kao politicke ili ekonomske azilante.
    saznacemo za par dana!!!
    secam se kako je u hrvatskoj bilo oko 1999 god.kada su srbi masovno odlazili za norvesku,dansku i britaniju.verujem da je to slican scenario.
    PS.izvinite na malim slovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.