Mis univerzuma spremna da se bori za mir

Kolumbijska gerilska organizacija FARK pozvala je Mis univerzuma Paulinu Vegu, na mirovne pregovore o okončavanju poluvekovne oružane pobune u Kolumbiji.
Kolumbijska gerilska organizacija FARK pozvala je Mis univerzuma Paulinu Vegu, na mirovne pregovore o okončavanju poluvekovne oružane pobune u Kolumbiji.

"Spremna sam da idem u Havanu (gde se održavaju pregovori) kako bi se postigao mir u Kolumbiji", rekla je 22-godišnja manekenka Paulina iz Kolumbije.

FARK je pozdravio njenu odluku i pozvao lepoticu da što pre ode u Havanu kako bi je informisali o toku pregovora. Pregovori, koji su počeli 2012. godine, trebalo bi da okončaju sukob star više od 50 godina a u kojem je poginulo 220.000 ljudi i više od pet miliona napustilo svoje domove.

FARK je marksističko-lenjinistička organizacija koja vodi oružanu borbu protiv vlasti Kolumbije još od 1964. godine, a glavni ciljevi su joj veća prava seljaka i borba protiv imperijalizma.

Ta organizacija se, kako se pretpostavlja, finansira otmicama, ilegalnim kopanjem zlata i proizvodnjom i švercom droge.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.