Evropska unija zabrinuta zbog Makedonije

Zvaničnici Evropske unije zabrinuti su zbog situacije u Makedoniji nastale nakon hapšenja više osoba zbog osumnjičenih za špijunažu.
Zvaničnici Evropske unije zabrinuti su zbog situacije u Makedoniji nastale nakon hapšenja više osoba zbog osumnjičenih za špijunažu.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han je potvrdio da će naredne sedmice doputovati u Skoplje. Han, međutim, ne želi da komentariše "slučaj Puč" jer, kako kaže, smatra da dijalog treba voditi u parlamentu, a ne na nekom drugom mestu, preneo je portal na makedonskom jeziku Tajm.

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić je izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog "slučaja Puč". Pusić je, kako je saopštila agencija MIA, ocenila da se radi na slucaju koji je naneo štetu Makedoniji, a koja se odražava i na čitav region.

"Poznato vam je da je Hrvatska zainteresovana i da podržava napredak svih država Jugoistočne Evrope i našeg regiona kod Evropske unije. Zbog toga smatramo da je sve što je štetno za Makedoniju štetno i za region", rekla je Pusić.

Inače, izjava hrvatske ministarke spoljnih poslova dolazi pred današnji Savet za opšte poslove Evropske unije kome će prisustvovati šefovi svih zemalja EU. Uoči početka ovog sastanka slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajcak je povodom "slučaja Puč" zatražio da se poštuju zakoni i demokratski principi u Republici Makedoniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.