Netanijahu krivi medije za klevetu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je izdavača uticajnog izraelskog lista "Jediot ahronota" da vodi kampanju kleveta protiv njega.
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu optužio je izdavača uticajnog izraelskog lista "Jediot ahronota" da vodi kampanju kleveta protiv njega.

On je naglasio da je ovaj list protiv njega u nadi da će ga zbaciti s vlasti. Netanijahu je na Fejsbuku napao Noni Mozesa, tvrdeći da je pokrenuo tu kampanju kako bi ostvario sopstvene poslovne interese.

"Jediot" i novinski sajt "Ynet" zauzeli su agresivni stav protiv Netanijahua, iznoseći ono što su nazvali političkim i ličnim skandalima pred prevremene izbore zakazane za 17. mart, navodi Asošijeted pres. Netanijahu tvrdi da Mozes pokušava da utiče i na rivalski list "Israel hajom" i dominira domaćim medijima. Izraelski premijer kaže i da Mozes stoji iza "smešnog orkestriranog klevetanja" njega i njegove supruge u nastojanju da zbaci s vlasti Netanijahuovu konzervativnu partiju Likud.

"To je samo vrh ledenog brega", poručio je Netanijahu i obećao kasnije više detalja. On inače često optužuje medije da su neobjektivni prema njemu i da se prema njegovoj ženi Sari ne odnose fer. U poslednjih nekoliko nedelja premijer se našao na udaru zbog planiranog govora u kongresu SAD, kome se protivi administracija američkog predsednika Baraka Obame.

Netanijahuova supruga je takođe kritikovana zbog troškova u rezidenciji koju plaćaju poreznici i navodnog maltretiranja posluge. Kolumnista "Jediota " Nahum Barnea je Netanijahua označio paraonidom. "Jediot" je godinama bio najtiražniji izraelski list dok ga nije pretekao besplatni "Israel hajom", koji podržava Netanijahuovu vladu, a finansira ga američki milijarder, Jevrejin Šeldon Adelson.

"Jediot" je danas objavio izveštaj o peticiji izraelskom centralnom izborom komitetu protiv svog rivala u kome se poziva da se zabrani propaganda tog lista u korist Netanijahua. Izraelski paralment je razmatrao predlog zakona o smanjenju uticaja lista, ali je zbog novih izbora taj proces zaustavljen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Republici Srpskoj sutra Dan žalosti

Vlada Republike Srpske (RS) proglasila je utorak, 8. oktobar, za Dan žalosti u ovom BiH entitetu, zbog stradanja stanovništva u BiH izazvanog katastrofalnim poplavama i klizištima.