Talibani ubili 29 ljudi

Broj žrtava u napadu talibana na vazduhoplovnu bazu na severu Pakistana dostigao je 29, saopštio je danas portparol pakistanske vojske.
Broj žrtava u napadu talibana na vazduhoplovnu bazu na severu Pakistana dostigao je 29, saopštio je danas portparol pakistanske vojske.

Među žrtvama su 23 pripadnika vazduhoplovnih snaga, tri vojnika i troje civila, rekao je na konferenciji za novinare general Asim Badžva.

U napadu je ranjeno najmanje 29 ljudi, preneo je AFP. Pakistanska armija je saopštila da je napad počeo u zoru u blizini grada Pešavara i da su vojnici brzo opkolili napadače od kojih su ubili najmanje 13.

Odgovornost za napad je preuzela talibanska grupa TTP navodeći u mejlovima poslatim novinarima da je njihova samoubilačka jedinica izvela akciju.

Francuska agencija je javila da je napadnuta baza Badaber, 10 kilometara južno od Pešavara i da je usledila žestoka borba.

Pešavar je pretrpeo najgori teroristički napad u istoriji Pakistana u decembru, kada su talibani ušli u jednu vojnu školu i ubili više od 150 ljudi, većinom dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet