Hrvatski policajci u Mađarskoj razoružani, pa pušteni

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da su neistinite informacije mađarskih medija da su hrvatski policajci uhapšeni u Mađarskoj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da su neistinite informacije mađarskih medija da su hrvatski policajci uhapšeni u Mađarskoj.

"S obzirom da pojedini mediji objavljuju informacije o navodnim hapšenjima hrvatskih policajaca u Mađarskoj, Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske obaveštava javnost da je reč o neistinitoj informaciji", piše u saopštenju.

Mađarski mediji su ranije javili da se na graničnom prelazu u Baranji dogodio međunarodni incident, kada su, navodno, mađarski policajci zaustavili voz s izbeglicama i 40 naoružanih hrvatskih policajaca. Mediji su javili da su hrvatski policajci koji su se nalazili u pratnji voza navodno razoružani i privedeni u Mađarskoj. Takođe se navodi da je priveden i mašinovođa.

Jutarnji list preneo je izjavu portparola mađarske vlade Zoltana Kovača, koji je rekao da su hrvatski policajci prešli državnu granicu bez dozvole mađarskih vlasti, kao i izjavu savetnika mađarskog premijera za unutrašnju bezbednost Đerđa Bakondija da su mađarski policajci uhapsili mašinovođu i razoružali hrvatske policajce, kao i da su izbeglice upućene u centre za registraciju gde mogu da zatraže azil.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić rekao je da je voz ušao u područje pograničnog prelaza i da je "situacija bila takva da smo bili uvereni da se radi o dogovoru, a onda je to na neki način iskorišćeno da se prikaže kako su naoružani hrvatski policajci koji su čuvali red i mir upravo u tom vozu prekršili pravila." "Moram reći da bi to bila istina da nije bilo takvog dogovora i dobro je da su oni samo zapisani i pušteni", rekao je  Ostojić.

  • Bojan

    19.09.2015 07:55
    Razjedinjena Evropa.
    U ovoj Evropi skoro svaka država sa svakom u zategnutim odnosima. Ako slučajno negde zapucaju, to će izbiti rat u Evropi, neće se znati ko koga tuče. Možda nekom to cilj. Da ovakvo razjedinjenje Evrope oslabi Evropu, destabilizuje Evropu, dok mu se iza leđa radi. Koristi se princip zavadaj pa vladaj. A zna se ko stoji iza toga, ovako vešto manipuliše situacijom u Evropi.
  • 19.09.2015 06:56
    Mađarska:Mozak 6:0
  • sdfgg

    19.09.2015 06:53
    ma da, nisu ih uhapsili
    izvolte! slike i video o incidentu na ovom linku ispod!

    http://index.hu/kulfold/2015/09/18/negyven_horvat_rendort_fegyvereztek_le_a_magyar_hatosagok/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet