"Kad se Mediteran pretvara u groblje, koncept ujedinjene Evrope je u krizi"

Lider Sirize Aleksis Cipras kaže da to kako se Evropa bavi problemom izbeglica ukazuje na dublju krizu na kontinentu koji je zaboravio suštinske vrednosti.

Lider Sirize Aleksis Cipras kaže da to kako se Evropa bavi problemom izbeglica ukazuje na dublju krizu na kontinentu koji je zaboravio suštinske vrednosti.

"Kada se Mediteran pretvara u groblje, a Egej izbacuje na obale mrtvu decu, onda je sam koncept ujedinjene Evrope u krizi, kao i evropska kultura", rekao je Cipras. On je izbeglicama poručio da bi trebalo da razmisle u kakvoj će Evropi da se nađu.

Rojters je preneo da je posebno bio kritičan prema Mađarskoj. "Da li će to biti Evropa u kojoj pekar na ostrvu Kos izbeglicama deli vekne hleba ili Evropa mađarskog premijera koji gradi ograde i deli metke", naveo je Cipras.

"Ako ujedinjena Evropa poštuje samo pravila fiskalne discipline i ostavlja svakoj zemlji članici da sama odlučuje kako će da reaguje u velikoj krizi, to onda nije Evropa njenih osnivača, a kao takva ne može da ima ni budućnost", smatra Cipras.

  • 19.09.2015 08:49
    Bolje da pogleda šta njegova policija radi sa izbeglicama pre nego što optužuje drugog.
  • M

    19.09.2015 08:09
    Ovo je bezobrazluk.
    Neverovatno koje licemerstvo ima u nekim političarima. Pa sama Grčka isto ili čak gore postupala sa izbeglicama kada su ih tukli sa pendrecima, gde su čak i deca stradala, a ovaj ima obraza još Mađare da optužuje. Stvarno više ni bezobrazluk nema granice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet