Porodice žrtava leta MH17 tužile Rusiju i Putina

Porodice žrtava oborenog aviona MH17 na letu iznad istočne Ukrajine 2014. godine, podnele su tužbu pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv ruske države i predsednika Vladimira Putina.

Porodice traže 6,4 miliona evra obeštećenja, naveli su mediji i dodali da porodice tuže Rusiju i Putina za skrivanje činjenica.

Avion kompanije "Malejža erlajns" MH17 s 298 ljudi srušen je 17. jula 2014. dok je preletao istočnu Ukrajinu gde su bile u toku borbe ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika.

Malezijski avion je leteo na relaciji Amsterdam-Kuala Lumpur, a najveći broj putnika je bio iz Holandije, Australije i sa Novog Zelanda.

Međunarodna istraga o uzrocima nesreće zaključila da je avion oborila raketa zemlja-vazduh tipa BUK ruske proizvodnje.

Rusija negira svaku odgovornost za taj napad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.