Osam nomada u Sibiru ima antraks

Osam nomada, među kojima je i troje dece, koji čuvaju stada irvasa u Jamalo - Neneckom okrugu u Sibiru, pozitivni su na na bakterijsko oboljenje antraks od kojeg je do sada uginulo najmanje 1.000 irvasa, saopštila je danas vladina Služba za saradnju sa medijima.

Laboratorisjka ispitivanja potvrdila su ovu bolest kod osam pacijenata, među kojima ima i troje dece. Pacijenti su smešteni na odeljenje intezivne nege.

Prema navodima lokalnih vlasti, zbog pojave antraksa, iz ove oblasti Sibira do sada je hospitalizovano 72 ljudi, uključujući 41 dete ali kod većine testiranih pacijenata je utvrđeno da nisu oboleli od antraksa.

Bakterijsko oboljenje zabeleženo u ovom okrugu prva je pojava antraksa u Rusiji za poslednjih 75 godina.

  • Zivan

    01.08.2016 15:04
    Trebalo bi pomoci ruskoj zdravstvenoj organizaciji, znanjem, vakcinama i lekovima, mozzda i uccescem inostranih epidemiologa. Zaraza se mozze rasiriti preko svih granica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.