Ponovni pokušaj zauzimanja Palmire

Teroristi su nakon pregrupisavanja još jednom pokušali da zauzmu Palmiru, saopštio je ruski Centar za mirenje zaraćenih snaga u Siriji.
Navedeno je da su militanti prebacili značajne snage ka Palmiri iz područja Rake, gde su ove nedelje grupe pod kontrolom SAD i međunarodne koalicije prekinule borbe protiv terorista. Takođe su velike rezerve ratnika prebačene prema Palmiri iz područja Dejr el Zor. Ranije je izviđanjem otkriveno prebacivanje oko 5.000 militanata u područje Rake i Dejr el Zora iz iračkog Mosula. 
 
"U ovom trenutku sirijska vojska vodi odbrambenu bitku u Palmiri", naveli su u ruskom Centru za mirenje zaraćenih snaga. Ruske Vazdušno-kosmičke snage ne izvode nalete na stambene kvartove Palmire, na koje militanti izvode ofanzivu. 
 
"Bez obzira na velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici, teroristi žele da se maksimalno približe i utvrde unutar grada, jer ruska avijacija ne izvodi udare na stambene četvrti Palmire", navodi se u saopštenju.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.