Direktor firme podneo ostavku jer mu se radnici ubijaju

Predsednik najveće japanske reklamne agencije Dentsu, Tadashi Ishi, podneo je ostavku zbog prošlogodišnjeg samoubistva radnika zbog preopterećenja poslom.
"Neizmerno žalim što nismo sprečili preoterećenost novih zaposlenih", izjavio je Ishi tokom obraćanja novinarima.
 
Ishi je ostavku podneo nekoliko sati nakon što je japansko ministarstvo rada najavilo tužbu zbog kršenja radnog zakonodavstva. Reč je o slučaju 24-godišnje Matsuri Takahashi, jedne od najboljih studentkinja prestižnog Tokijskog univerziteta koja je počinila samoubistvo na Božić prošle godine. 
 
Ona se u agenciji zaposlila u aprilu 2015. godine, a nakon njene smrti inspekcija rada otkrila je kako je u oktobru odradila 105 prekovremenih sati. 
 
Inače, Dentsu je poznat po napornom radu.
  • Glup Soon

    30.12.2016 17:20
    Kod nas toga nema
    Jednostavno, ne vodi se, i nema prekovremenog rada!
    Jednostavno i za poslodavce i za inspekcije!
  • Nervirach

    30.12.2016 15:53
    Samo da podsetim, one uvredjene na pominjanje da su isti kao ovi sadasnji , na secenje prsta.
  • Mile

    30.12.2016 15:01
    A šta uraditi sa našim direktorima koji i ne vode evidenciju o prekovremenom radu zaposlenih, a neki put ni o zaposlenim, kad kod nas nije moralna nikakva "ostavka" i ni za šta. Mož da pljačka u interesu partije koja ga i postavlja i smenjuje ali ne može da to radi kao individualac, bez odgovarajućeg "dogovora"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.