Pronađeno na stotine mrtvih ptica

Služba za zaštitu prirode savezne američke države Kentaki saopštila je da je nađeno nekoliko stotina mrtvih ptica, prenose agencije.
Služba za zaštitu prirode savezne američke države Kentaki saopštila je da je nađeno nekoliko stotina mrtvih ptica, prenose agencije.

Dve vrste kosova, crvendaći i čvorci su nađeni mrtvi prošle nedelje. Ranije je novogodišnji vatromet okrivljen za uginuće hiljada kosova u saveznoj državi Arkanzas, ali još 450 ptica je uginulo ove nedelje u drugoj američkoj saveznoj državi, Luizijani, kako se tvrdi, najverovatnije od naletanja na dalekovod.

Stručnjaci ukazuju da masovno uginuće ptica nije retkost. Po drugim američkim izveštajima, na obali države Merilend konstatovano neobjašnjeno masovno uginuće ribe - čak oko dva miliona komada. Juče je pronađeno  50 do 100 mrtvih vrana nađeno u Švedskoj. Uzrok nije poznat. Objašnjenje da je za uginuće riba i ptica uzrok zima, ponavlja se u većini izveštaja uz podsećanje da je toga bilo i ranije.
U Brazilu uginuće ribe nije objašnjeno, a mogući zvanično navedeni uzroci su "neravnoteža u okolini", hemijsko zagađenje ili slučajno ispadanje ribarskog ulova.
Na Novom Zelandu je okrivljeno vreme: riba je uginula od gladi zbog poremećaja klime.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet