Prva žrtva Novog gripa u Austriji

Prva žrtva novog gripa H1N1 ove godie zabeležena je Austriji je, u skijaškom centru Salbah-Hinterglemu.
Prva žrtva novog gripa H1N1 ove godie zabeležena je Austriji je, u skijaškom centru Salbah-Hinterglemu.

Autopsija jednog mladića (24), turiste iz susedne Nemačke, koji je preminuo 1.januara, pokazala je da je umro od posledica ovog virusa. Austrijska Agencija za zdravlje i bezbednost ishrane u saopštenju je naglasila da nema razloga za paniku.
Direktor pokrajinske sanitetske službe u Salcburgu Kristof Kenig je saopštio da je ovaj muškarac pripadao ugroženoj grupi ljudi zbog prethodnih teških oboljenja i da je odbio posetu lekara.

Turista iz Nemačke bio je već u lošem zdravstvenom stanju kada je krajem godine doputovao u austrijsko skijaško mesto. I pored toga, nije išao kod lekara, i preminuo je pet dana po dolasku u Austriju. Pošto su na unutrašnjim organima utvrdjene teške promene, odlučeno je da se izvrši obdukcija.

Do sada je, od poslednje nedelje decembra, u laboratorijama utvđeno 17 slučajeva zaraze virusom H1N1 rekao je Franc Aledrberger, specijalista za infektivne bolesti, dodavši da to nije ništa neuobičajeno za ovo doba godine.

Tokom prošle sezone gripa u Austriji je umrlo 40 osoba, pretežno od viusa H1N1, pošto je prošle godine ovaj virus bio glavni uzrok gripa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet