Preti nestašica hrane

Agencija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) saopštila je da se svet suočava sa "šokantnim cenama hrane".

Agencija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) saopštila je da se svet suočava sa "šokantnim cenama hrane".

Upozorenje iz UN dolazi u trenutku kada inflacija postaje sve veći ekonomski i politički izazov u razvijenim zemljama, uključujući Kinu i Indiju, i pretvara se u potencijalni problem.

Abdolreza Abasijan, viši ekonomista u FAO izjavila je da je povećanje cena "alarmantno", ali da situacija još nije slična onoj iz 2007. i 2008. godine kada je u više od 30 siromašnih zemalja, uključujući Haiti, Bangladeš i Egipat, došlo do nereda. "Svet se suočava sa šokirajućim cenama hrane", rekla je ona, dodajući da ovakvo produženo stanje može dovesti do krize sa hranom.

Strahuje se da bi cene poljoprivrednih proizvoda mogle još rasti budući da se vremenski fenomen "Ninja" pojačava, što može dovesti do suša u ključnim zonama u SAD, Argentini i Brazilu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet