U Grčkoj 40% manje automobila

Broj registracija automobila u Grčkoj, čija je ekonomija zahvaćena recesijom, opao je za 37,1 odsto u 2010. godini, u vreme kada se vozači suočavaju sa rastom cena goriva i poreza, saopštio je državni zavod za statistiku.


U saopštenju se navodi da je prošle godine registrovano oko 153.000 novih i polovnih automobila, u poređenju sa 244.000 u 2009, kada je zabeležen pad od 17,3 odsto u odnosu na 2008.

Kada se u obzir uzmu i kamioni, autobusi i motocikli, broj registracija prošle godine je umanjen za 37,1 odsto.

Udruženje uvoznika i prodavaca automobila objavilo je da je grčko tržište automobila opalo na nivo iz devedesetih godina prošlog veka, te da je ekonomska kriza odnela 15.000 radnih mesta u ovom sektoru u poslednje dve godine, prenosi agencija ANA.

Vlada je prošle godine usvojila oštre mere štednje da bi izbegla bankrot, a one obuhvaćaju povećanje poreza i cena goriva, dok je vozačima preporučeno da više koriste sredstva javnog prevoza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet