Lepen se povukao iz politike

Lider francuskog Nacionalnog fronta Žan Mari Lepen povukao se danas iz politike nakon četiri decenije na čelu ove antiimigrantske partije koja je u više navrata potresla francusko društvo.

Lider francuskog Nacionalnog fronta Žan Mari Lepen povukao se danas iz politike nakon četiri decenije na čelu ove antiimigrantske partije koja je u više navrata potresla francusko društvo.

U oproštajnom govoru na kongresu stranke u gradu Turu, Lepen je analizirao svojih skoro 40 godina na čelu ove desničarske partije i ponovio stav da se protivi širenju islama u Francuskoj.
On je ostao pri svojim stavovima koji su proteklih godina izazivali oštre kritike i zbog koji je stranka ocenjena kao rasistička, ali i pored kojih je uvek beležio zavidan uspeh na nekoliko predsedničkih izbora.

"Nikad nisam zaboravio one koji su nevolji i problemima. Upravo zbog tih ljudi nikad nisam prestao da se borim i da se nadam jer ne žalim da naš narod propadne i postanu sluge", rekao je Lepen. Lepen je odbacio kritike zbog izjava proteklih godina, a posebno tvrdnje iz 1987. godine da su nacistički logori smrti bili samo "jedan detalj u istoriji". "Svi moji komentari i izjave izobličeni su i interpretirani pogrešno", rekao je Lepen.

Lepenova najmlađa ćerka Marina (42) preuzima mesto lidera stranke. Partijski zvaničnici rekli su da je Marina Lepen pobedila na stranačkim izborima čiji će rezultati biti objavljeni sutra ujutro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet