Iz Tunisa vraćeni srpski turisti

Ambasada Srbije u Tunisu odlučila se na evakuaciju građana Srbije zbog loše bezbednosne situacije i smanjenja zaliha hrane i vode u hotelima.
Ambasada Srbije u Tunisu odlučila se na evakuaciju građana Srbije zbog loše bezbednosne situacije i smanjenja zaliha hrane i vode u hotelima.

Avion sa 125 turista iz Tunisa, državljana Srbije, sleteo je u nedelju oko 19:30 na beogradski aerodrom.

Ministarstvo spoljnih poslova obezbedilo je jedan avion, a biće obezbeđen prevoz u slučaju da i državljani Srbije koji se nalaze na privremenom radu u Tunisu požele da se vrate u zemlju.

Više od 100 turista iz Srbije odlučilo je da prekine svoj odmor u Tunisu zbog haosa izazvanog političkom krizom u toj zemlji.

Odluka o evakuaciji turista iz Srbije doneta je pošto je većina njih odlučila da se vrati u Srbiju. Oni koji žele da iskoriste ceo aranžman, u Tunisu su ostali na sopstvenu odgovornost, navode u ambasadi Srbije.

"Najveći razlog zbog kojeg smo mi odlučili da evakuišemo turiste je činjenica da počinju da nedostaju namirnice i da se hoteli zatvaraju", kazala je ambasadorka Milica Čubrilo-Filipović.

On je rekla i da će se iz Tunisa u Srbiju vratiti samo oni turisti koji su izrazili želju da to učine.

Građevinski radnici koji su na privremenom radu u Tunisu do daljeg će ostati u toj zemlji, iako se i za njih planira evakuacija.

Njih je trenutno nemoguće prevesti do aerodroma u Monostiru pošto je drumski saobraćaj u toj zemlji u prekidu.
  • Dlaka u jajetu

    17.01.2011 07:44
    Naziv Monastir je potpuno nevažan za ovaj tekst, a pogotovo za radnike kojima je glava u torbi.
  • Ja

    16.01.2011 21:27
    Monastir,aerodrom se nalazi u MONASTIRU, a ne u MONOSTIRU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet