Mubarak najavio odlazak posle izbora

Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je da se neće kandidovati na izborima u septembru.

Egipatski predsednik Hosni Mubarak izjavio je da se neće kandidovati na izborima u septembru. Mubarak je obećao da će sprovesti ustavnu reformu, ali i da želi da ostane predsednik do kraja svog mandata.

"Imajući u obzir da je opozicija odbila dijalog koji sam nudio, obraćam se direktno svim ljudima Egipta - onima sa sela i onima iz grada, hrišćanima i muslimanima. Ja nikada ovo nisam tražio. Nisam tražio da budem predsednik. Svi znate u kakvom teškom trenutku za Egipat sam došao na tu funkciju", izjavio je Mubarak.

S druge strane, vođa opozicije Muhamed el Baradej poziva Mubaraka da se sa vlasti povuče do petka kako bi se prekinulo krvoproliće, nazivajući taj dan "danom odlaska". - Nadam se da će predsednik Mubarak obratiti pažnju na to i pre toga napustiti zemlju, posle 30 godina vladavine. Ne mislim da želi da vidi još krvi - izjavio je El Baradej.

UN procenjuju da je u osmodnevnim protestima stradalo 300 ljudi. Zbog stanja u Egiptu, cene nafte rastu i dostigle su najviši nivo u protekle dve godine, pa preti poskupljenje i drugih energenata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet