Nevreme u SAD

Srednji zapad SAD paralisan je nezapamćenim hladnoćama, ulice gradova su okovane ledom, a rekordni snežni nanosi zatvorili su aerodrome, bolnice i škole od Dalasa u Teksasu, do Mejna.

Srednji zapad SAD paralisan je nezapamćenim hladnoćama, ulice gradova su okovane ledom, a rekordni snežni nanosi zatvorili su aerodrome, bolnice i škole od Dalasa u Teksasu, do Mejna.

Veliki delovi autoputeva na srednjem zapadu su zatvoreni, dok je sneg gotovo paralisao život u Dalasu, Oklahomi, Tulsi i Čikagu, gde se očekuje da će snežni pokrivač dostići čak 60 centimetara. Nevreme je zahvatilo trećinu Sjedinjenih Država.

Skoro 27.000 kuća u Teksasu i 14.000 u Ohaju je bez električne energije, dok je upozorenje na dolazak oluje objavljeno u 19 saveznih država. Juče je zbog loših vremenskih uslova otkazano oko 6.000 letova, dok se danas očekuju nove slične mere.

U mnogim gradovima na srednjem zapadu škole, univerziteti i državne institucije rade skraćeno ili uopšte ne rade. "Svi treba da se pripreme za nevreme koje će se dugo pamtiti", izjavio je Hose Santjago, izvršni direktor Čikaške kancelarije za hitne slučajeve.

  • Dr Petrović

    02.02.2011 15:43
    Globalno otopljenje?
    Očigledno?
    Ne bih rekao. Prilazimo galaktičkoj ravni, Sunce i Zemlja ( vezano i sva nebeska tela ) će menjati polove, jer iznad Galaktičke ravni magnetizam je drugog predznaka. Zato sve što rotira staje i menja polove ( magnetske ).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet