Građanima Srbije produžena zabrana ulaska u Grčku

Zbog porasta broja zaraženih kovidom i uvođenja novih mera, građanima trećih zemalja, među kojima je i Srbija, produžena je zabrana ulaska u Grčku do 22. februara.
Građanima Srbije produžena zabrana ulaska u Grčku
Foto: Pixabay
Zabrana se ne odnosi na zemlje EU i Šengena, kao ni na Singapur, Australiju, Ruandu, Južnu Koreju, Tajland, Rusiju, Izrael, ali ni na Veliku Britaniju iako je do sada u Grčkoj registrovano preko 250 slučajeva mutiranog kovida britanskog porekla. 
 
Za sve strane građane koji uđu u zemlju i dalje je obavezan negativan PCR test i sedmodnevni karantin. Za građane Velike Britanije je posle sedam dana potreban još jedan test. 
 
Takođe, putnici će zavisno iz kojih zemalja stižu biti podvrgavani i nasumičnom brzom testu na samom aerodromu.
 
Prekid letova sa Turskom je produžen, a kada je reč o Rusiji, maksimalni broj putnika koji tokom nedelju dana mogu da uđu u Grčku je 500.
 
Istovremeno, u Grčkoj su mere još više pooštrene od danas, pa je zemlja pod policijskim časom od 18h do 6h.
  • Av

    08.02.2021 10:02
    Braco Grci zar niste culi da je AV rekao da smo ubedljivo najbolji u lecenju od korone?
  • NS Gari

    08.02.2021 09:40
    @dijasporac
    Vidi Gari, potpuno si u pravu!
    Ni državljani Kanade, ni državljani USA, ni gotovo sve zemlje Južne Amerike (koliko mi je poznato) ne mogu da uđu u Grčku! Ni sve ostale evropske zemlje, sem zemalja EU, ne mogu da uđu u Grčku!
    Ali mi možemo u Bugarsku, bez problema, pa i u Mađarsku, uz određena ograničenja...
    Dakle, odluka je isključivo na vladi Grčke da odluči kome će da dozvoli ulazak na njihovu teritoriju, a kome neće!
    Rekao bih, po mom skromnom mišljenju, da je to meni nekako "ljigavo", ali šta mi tu možemo...
    Pouzdano znam da grčki narod strahovito trpi i pati zbog ovih najrigoroznijih "mera" koje su njihove vlasti uvele, i meni je iskreno žao tih ljudi tamo, jer volim Grke i njihovu prelepu zemlju, ali njihova sadašnja vlast je, po svemu sudeći, totalno izgubila kompas i gube kontrolu nad svojim sopstvenim odlukama. Jako skupo će ih to koštati u skorijoj budućnosti.
    Živi bili, pa videli...
  • Goran

    08.02.2021 09:27
    Računica je jednostavna. Nemci, Šveđani, Finci... letuju isključivo u hotelima i ostavljaju mnogo više novca pojedinačno. Iz Srbije navali gomila turista (veća šansa da donesu virus) a većinom letuju po privatnim smeštajima i jedu giros za ručak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet