Požari zbog velikih vrućina u Kanadi, u jednom od njih izgorelo skoro celo selo

U šumskom požaru izgoreo je najveći deo kanadskog sela Liton, u kojem je prethodno izmeren temperaturni rekord od 49,6 stepeni Celzijusovih u toj zemlji, saopštili su zvaničnici.
Požari zbog velikih vrućina u Kanadi, u jednom od njih izgorelo skoro celo selo
Foto: Pixabay
Lokalni gradonačelnik Bred Vis rekao je da je ovom selu u Britanskoj Kolumbiji naneta velika šteta, kao i na okolnoj infrastrukturi.
 
Šef seoske uprave Jan Polderman izjavio je da je i sam srećan što se izvukao živ i da od sela nije ostalo mnogo, preneo je BBC. On je ranije naredio stanovnicima da se evakuišu i rekao da se požar rasplamsao kroz selo za samo 15 minuta.
 
Neobično visoka temperatura zahvatila je ovih dana delove Severne Amerike. U Britanskoj Kolumbiji, na zapadu Kanade, zabeleženo je povećanje smrtnih slučajeva. U periodu od pet dana registrovano ih je 486, dok ih u normanim okolnostima u proseku bude 165. Ta zapadna provincija je u prethodnih tri do pet godina imala samo tri smrtna slučaja povezana sa toplotnim talasom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.