Višković: Vlade Srbije i Republike Srpske rade kao jedan tim, toliko smo isprepleteni

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocenio je da ta i vlada Srbije rade kao jedan tim.
On je napomenuo da su korona i proces vakcinacije pokazali da je Srbija "najveći prijatelj kompletnoj Bosni i Heregovini".
 
Kako je rekao u intervjuu za "Politiku", "u najtežem momentu dobili smo pomoć od Srbije, koja je na taj način naterala i ostale zemlje da pomognu BiH".
 
"Uz izuzetne odnose sa Vučićem, Brnabićevom, Mirovićem i doslovno sa svim ministrima s kojima imamo svakodnevnu i otvorenu komunikaciju, bez ikakvih zastoja, te veze su toliko isprepletane da se ponašamo kao jedan tim", ocenio je Višković, govoreći o zajedničkim energetskim i infrastrukturnim projektima dve vlade.
 
On je istakao da "nije srpskom narodu svaka BiH odbojna".
 
"Bilo bi razumno da, kao svugde u svetu, većinski narod, bošnjački, bude taj kome je najviše stalo i koji radi toga daje najveće ustupke narodima koji su nešto manje brojni, Srbima i Hrvatima", rekao je Višković.
 
Kako je rekao, "no, umesto da većinski narod da najveći doprinos da se u ovoj zemlji stvori komfor dovoljan za sve i preko potrebna atmosfera poverenja, mi od njih dobijamo poruke da ako se ne povinujemo, možemo da se selimo s onoliko zemlje koliko možemo poneti na opancima".
  • Harkonen

    16.08.2021 10:30
    Radite i gradite, vaše mješalice su na svim gradilištima u Srbiji i vaši donose lovu u koferima da kupuju stanove.
  • Baba 1

    15.08.2021 10:41
    Dobro jutro, botovi....
  • 9

    15.08.2021 09:12
    Hteo je reći
    da je kriminal tolio isprepleten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet