Više od 120.000 Ukrajinaca napustilo zemlju

Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR) saopštio je da je više od 120.000 ukrajinskih izbeglica napustilo zemlju otkako je Rusija počela svoj napad.
Više od 120.000 Ukrajinaca napustilo zemlju
Foto: 021.rs
Zamenica visokog komesara za izbeglice Keli Klements rekla je u intervjuu za CNN u subotu ujutro da će se situacija verovatno pogoršati.

"Sada vidimo više od 120.000 ljudi koji su otišli u sve susedne zemlje. Prijem koji imaju od lokalnih zajednica, od lokalnih vlasti je ogroman. Ali to je dinamična situacija. Zaista smo prilično devastirani, očigledno, onim što dolazi", rekla je ona.

Većina ide u Poljsku i Moldaviju, ali neki stižu i u Rumuniju, Slovačku i Mađarsku, navodi Radio slobodna Evropa.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin u četvrtak u zoru pokrenuo je invaziju na Ukrajinu sa vazdrušnim udarama i upadima kopnenih snaga uključujući i u pravcu glavnog grada Kijeva. Napad je izazvao osude međunarodne zajednice.
 
Ukrajinske snage se bore danas sa ruskom vojskom u glavnom gradu Kijevu, dok se ruski predsednik oglušio od zapadnih sankcija i pozvao ukrajinsku vojsku da preuzme vlast.
  • Pitam za druga

    26.02.2022 13:28
    A nakon americkog rata u Siriji, koliko je izbeglica napustilo Siriju?
  • Mrcke

    26.02.2022 11:35
    Šta bi sa onih 120.000 što pobegoše iz Donbasa, oni nisu Ukrajinci?
  • Istina

    26.02.2022 11:01
    Bosna
    A koliko ih je pobeglo iz bosne i iz srbije navijalo uz pesme baje zareta i gocija i drugih nek objavi neko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet