Objavljeni snimci granatiranja stambene zgrade; Rusija: Gađamo samo vojne objekte

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije zgrade u Kijevu koja je oštećena rano u subotu, na kojoj se vidi kako spasioci pomažu da se stanovnici iz nje evakuišu, piše CNN.

Ukrajinske vlasti su saopštile i da se utvrđuje broj žrtava dok traje evakuacija.

Na fotografijama se vidi da je nekoliko stanova poptuno uništeno, da nedostaju i zidovi i prozori, a sa strane zgrade zjapi rupa.
Put pored zgrade zasut je ostacima građevine. Na jednoj fotografiji vidi se i da hitne službe spasavaju ženu sa lica mesta.
 
 
I Rojters javlja da je područje na jugozapadu Kijeva pogođeno sa dva projektila. Još uvek, kako navodi agencija, nije jasno šta su bile mete.
 
 
Prema navodima gradske vlade Kijeva, jedan od projektila pogodio je stambenu zgradu, javlja Rojters.
 
Stanovnici Kijeva proveli su noć uz eksplozije i zvuke sirena i trećeg dana invazije Rusije na Ukrajinu. Vlada u Kijevu saopštila je da su tokom noći izbile borbe na ulicama prestonice. Rano ujutru u subotu čule su se i eksplozije širom Kijeva, dok se ruske trupe približavaju gradu. Do napada je došlo samo nekoliko sati pošto je Volodimir Zelenski upozorio da će ruske snage u noći između petka i subote pokušati da osvoje Kijev.
 
Rusija: Gađamo samo ukrajinske vojne objekte
 
Ruska vojska potvrdila je danas da je gađala krstarećim raketama ukrajinske vojne objekte. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su raketama dalekog dometa gađani ukrajinski vojni objekti.
 
Od početka invazije napadnut je 821 ukrajinski vojni objekat uključujući 14 vazdušnih baza i 19 komandnih objekata, a uništeno je i 24 raketnih sistema, 48 radara, sedam ratnih aviona, sedam helikoptera, devet dronova, 87 tenkova i osam vojnih plovila.
 
Nije poznato koliko je vojnika nastradalo na obe strane.
 
Rusko Ministarstvo odbrane: Napadnuto stambeno naselje u Donbasu
 
Ukrajinska vojska je napala stambeno naselje Starobilska u Donbasu višecevnim raketnim sistemima "grad", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 
Usled toga je u gradu izbio požar. Izveštava se i o poginulima među civilnim stanovništvom, dodaje rusko ministarstvo.
  • Podbarac

    26.02.2022 16:24
    Dodatak uz prethodni komentar
    Trenutak udara - video:
    https://www.youtube.com/watch?v=YBc0aVAQ790
  • Podbarac

    26.02.2022 16:11
    @Igi
    Previše je štete za BUK, a premalo za "Iskander"...

    Prema "izvorima" od tamo (ukrajinski, na licu mesta...), koji tvrde da je u pitanju OTR-21 "Točka" koja je bila ili oštećena (...Rusi su već oborili-pogodili nekoliko mobinim sistemima TOR-M2 (SA-15) ili je došlo do greške u navođenju ili kod lansiranja.

    Sisitemi "Točka" nisu više u noružanju Rusije, a nemaju je ni pobunjenici. Imaju je Belorusi, ali pravac dejstva je interesantan - po svemu sudeći cilj je bio negde severno od Kijeva, što opet navodi na ukrajinski poreklo...

    Tolko.
  • Лиманац

    26.02.2022 16:09
    Лицемери
    Како оно НАТО каже: „колатерална штета”? Остаци украјинске војске смештају борбене системе у градске четврти, због чега се и дешавају такве ствари.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet