Nemački poslanik: Putin će završiti kao Milošević

Poslanik Budenstaga Josip Juratović kaže za N1 da u nemačkom narodu nema antiruskog raspoloženja, vec antiputinovskog.

"Jedan deo je verovao da Putin nije toliko loš, da se bori za ruske interese. Ovo nije branjenje, Putin ne brani dostojanstvo Rusa, brani svoju stolicu. Nema mržnje prema ruskom narodu, Nemci se solidarišu, jer znaju šta znači diktatura. Putin je Milošević, Putin nije Rusija, u Rusiji imate jake demokratske pokrete koje su sada pozatvarali, diktatorski se ponašaju prema njima, kao u Hitlerovoj Nemačkoj. Ovaj konflikt nije protiv ruskog naroda, on je pošten u više od 90 odsto, ima dobre namere. Putin nema granice u politici pa se dešavaju ovakve katastrofe", rekao je za N1.

Kaže da je poseta ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok regionu pokazatelj da ta zemlja ozbiljno razmišlja o budućnosti Zapadnog Balkana.

"U situaciji u kojoj se nalazi ceo svet, pitanje je gde stoji Zapadni Balkan koji je na putu u EU, kako mu se može pomoći, da se solidariše sa EU. Pre svega se očekuje solidarnost s obzirom na to da Srbija nije članica EU, za pohvalu je što je Srbija potpisala Rezoluciju UN, stala na stranu Ukrajine i osudila agresiju. Srbija mora gledati oko svoje budućnosti, kako će osigurati energiju, činjenica je da od zemlje koja ulazi u EU mora da se očekuje solidarnost u merama koje su moguće. Zabrinjavajuć je mit na lažnom prijateljstvu sa Rusima, koji vas nikada u istoriji nisu ozbiljno štitili, činjenica je da će Putin završiti kao Milošević. Što se tiče posete ministarke, nije došla da bilo šta kritikuje, već da Srbija i cela regija oseti da ima podršku Vlade Nemačke na putu ka EU", rekao je on i dodao da nije zvaničan stav Evropske unije i Nemačke da se Srbiji suspenduje status kandidata.
 
Opširnije na N1.
  • Mile

    13.03.2022 19:51
    Joca
    Josipe, joco ne lupetaj. Probaj i nešto pametno, ako možeš, ali izgleda da ne možeš.
  • pera

    13.03.2022 19:37
    A što bi...?
    Ni svi krvoločni nacisti posle Drugog svetskog rata nisu završili pred sudom pravde, a sada se ponovo razmnožavaju u Ukrajini.... Bolje da se time pozabavi poslanik iz Nemačke.
  • @Talac

    13.03.2022 14:27
    Sad sam proverio i Klinton nije zavrsio kao Milosevic zbog napada na SRJ a Bus nije zavrsio kao Milosevic zbog napada na Irak. Tvoje misljenje ne samo sto ne odrazava misljenje celog stanovnistva Srbije vec je pride netacno i beznacajno. Svi agresori i zlocinci ne prolaze isto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.