VIDEO: Raketiran Erbil u Iraku, pogođeni objekti u blizini konzulata SAD

Nekoliko raketa pogodilo je Erbil, glavni grad autonomne kurdske regije u Iraku, rekli su kurdski funkcioneri. Za sada nisu potvrđene ljudske žrtve.

Američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je da u napadu nije bilo američkih vojnih žrtava.

Američke snage stacionirane na međunarodnom aerodromu u Erbilu ranije su bile meta raketnih napada za šta su američki zvaničnici optuživali grupe proiranske milicije, ali takvi napadi nisu zabeleženi u poslednjih nekoliko meseci.

Prema pisanju Gardijana, 12 raketa pogodilo je Erbil. U početku je bilo informacija da je u napadu pogođena zgrada konzulata SAD, da bi to potom bilo demantovano. Pojedini izveštaji, ipak, navode da su pogođeni objekti u blizini konzulata. 
 
 
Kurdski zvaničnici nisu rekli na kojem mestu se dogodio subotnji incident, a portparol regionalnih vlasti je rekao da nije bilo prekida letova na tom aerodromu.
 
Stanovnici su objavili na Internetu video snimke koji prikazuju nekoliko velikih eksplozija, a neki su naveli da je eksplozija potresla njihove domove. Rojters napominje da nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri video materijale.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Kuba postaje partnerska država BRIKS-a

Kuba se pridružuje bloku BRIKS-a kao partnerska država, u nadi da će izgraditi pravedniji i demokratskiji svetski poredak, izjavio je danas predsednik te karipske zemlje Migel Dijaz-Kanel.