Zelenski: Ukrajina spremna na dogovor; Bajden: Putin spreman da upotrebi hemijsko i biološko oružje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je kasno sinoć da je spreman da razgovara o tome da Kijev preuzme obavezu da ne traži članstvo u NATO.
Zelenski je rekao da Kijev u zamenu traži prekid vatre, povlačenje ruskih trupa i garanciju za ukrajinsku bezbednost.
"To je kompromis za sve, za Zapad koji ne zna šta sa nama da radi kada je reč o NATO, za Ukrajinu koja želi bezbednosne garancije i za Rusiju koja ne želi dalje širenje NATO", rekao je Zelenski u intervjuu za ukrajanske televizije.
On je ponovio poziv za direktne razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
 
"Ako se ne sretnem sa Putinom, nemoguće je razumeti da li Rusija čak želi da zaustavi rat", rekao je Zelenski. 
 
On je kazao da će Kijev biti spreman da razgovara o statusu Krima i istočnog regiona Donbas koji je u rukama separatista koje podržava Rusija posle prekida vatre i, kako je naveo, koraka ka davanju bezbednosnih garancija.
 
Bajden: Putin sateran uza zid, spreman da upotrebi hemijsko i biološko oružje
 
Predsednik SAD Džozef Bajden veruje da je Vladimir Putin sateran uza zid, što povećava mogućnost da u ratu u Ukrajini pribegne hemijskom ili biološkom oružju.
 
Bajden je rekao da veruje da Rusija priprema nove "lažne zastave".
 
"Oni takođe sugerišu da Ukrajina ima biološko i hemijsko oružje. To je jasan znak da razmišlja o korišćenju i jednog i drugog", rekao je Bajden.
 
Bajden je pozvao američke kompanije da snažno zaštite svoje digitalne sisteme, zbog "sve većih dokaza" da Rusija planira da izvrši sajber napade na ključnu infrastrukturu.
  • patriota

    22.03.2022 11:29
    marioneta
    Zeleni se ništa ne pita i sa njim nema svrhe razgovarati. Najmanje 5 godina Pentagon i NATO su pripremali vojne formacije u Ukrajini za napad na Donbas i gradili vojnu infrastrukturu za napad na Rusiju. Rusi su "uhvatili poslednji voz" za zaustavljanje "Drang nach Osten" u režiji PENTAGON-NATO . Sada se mora ići do kraja i razmontirati NATO-fašističku mašineriju u Ukrajini. Udarne trupe NATO su nacisti Banderovci, nacisti iz Evrope i plaćenici iz svih krajeva sveta . Najmanje su Ukrajinci želeli rat sa Rusima, ali oni se nisu pitali.
  • Stari novosadjan(in)

    22.03.2022 09:57
    Dr Vurdelja
    Leciliste u Kovinu spremno da ugosti Bajdena.
  • Новосађанин

    22.03.2022 09:37
    Опет?
    Ови амери су баш неуморни са својим лажима. Поново иста прича, која им је била изговор за напад на Ирак...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).