Najmanje 1.900 dece umrlo od gladi u Etiopiji

U Tigraju, regionu Etiopije pobunjenom od pre godnu i po, gde je sada "neograničeno humanitarno primirje", 1.900 dece mlađe od pet godina je umrlo zbog neuhranjenosti.
To se navodi u studiji zvaničnika tamošnjeg zdravstva.
Umiranje je zabeleženo u zdravstvenim ustanovama od juna prošle godine do 1. aprila ove širom Tigraja, ali je pravi broj dece umrle od neuhranjenosti verovatno veći jer većina porodica nije u mogućnosti da decu dovede u zdravstvene centre, te većina tih slučajeva ostaje nezabeležena.
U Tigraju koji je od juna prošle godine od ostalih delova Etiopije odsečen borbama za nezavisnost, nema ni bankarskih usluga, telefonskih i saobraćajnih linija.
 
Prema podacima UN humanitarna pomoć je potrebna za više od 90 odsto od 5,5 miliona stanovnika Tigraja, uključujući 115.000 teško neuhranjene dece.
  • kuda plovi

    21.04.2022 07:51
    ovaj brod....???!!!
    ova vest se nece ponavljati kao :ukraina,eu,rusija,amerika,srbija,vucic iz frizidera,pa opet vucic iz svega i svacega,kosovo,.....bla..bla...blaaaa....u nedogled cemo se ponasati kao da ova deca ni ne postoje......kvo vadis Svete?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Masud Pezeškijan novi predsednik Irana

Reformistički kandidat Masud Pezeškijan izabran je za novog predsednika Irana, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio konzervativnog rivala Saida Džalilija.

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).