Nova ambasadorka SAD u Kijevu karijeru započela u Beogradu

Predsednik SAD Džozef Bajden najavio je danas da će veteranku američke diplomatije Bridžit A. Brink nominovati za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Bridžit A. Brink započela je karijeru u Beogradu, a trenutno obavlja funkciju ambasadora SAD u Slovačkoj.

Pre toga je radila kao viši savetnik i zamenik pomoćnika sekretara u Birou za evropske i evroazijske poslove pri Stejt departmentu, i to kao odgovorna za pitanja koja se odnose na istočnu Evropu i Kavkaz.

Takođe je bila zamenik šefa misije u ambasadama SAD u Taškentu (Uzbekistan) i Tbilisiju (Gruzija), navedeno je u saopštenju Bele kuće, uz ocenu da je u svojoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri u diplomatskoj službi bila fokusirana na unapređenje politike SAD u Evropi i Evroaziji.
 
Poreklom iz Mičigena, Brink je dobitnik brojnih nagrada, magistrirala je međunarodne odnose i političku teoriju na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, kao i diplomu političkih nauka na Kenion koledžu.
 
Govori ruski i učila je slovački, srpski, gruzijski i francuski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet