Rusija upozorava da bi mogla da obustavi isporuku gasa i drugim evropskim zemljama

Rusija je danas saopštila da bi, posle Poljske i Bugarske, mogla da obustavi isporuku gasa i drugim evropskim kupcima ako i oni odbiju da pređu na plaćanje u rubljama za taj energent.
Rusija upozorava da bi mogla da obustavi isporuku gasa i drugim evropskim zemljama
Foto: Pixabay
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruski zahtev za prelazak na plaćanje u rubljama rezultat zapadnih sankcija, tačnije zamrzavanja ruske imovine.
Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je novinarima da je Zapad zapravo "ukrao" Rusiji tu imovinu u "neprijateljskoj akciji bez presedana".
On je upozorio da bi drugi evropski kupci ruskog gasa mogli da vide zatvorene slavine ako odbiju da plate gas u rubljama do isteka roka.
 
Peskov je kazao da odbijanje prelaska na plaćanje u rubljama odražava želju Zapada da "kazni Rusiju po svaku cenu, na štetu sopstvenih potrošača, poreskih obveznika i proizvođača".
 
On je odbacio tvrdnje EU da obustava isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj predstavlja ucenu, insistirajući da je "Rusija i dalje pouzdan snabdevač energetskim resursima" i da poštuje ugovorne obaveze.
 
Dodao je da je zahtev za plaćanje u rubljama čisto tehnički i da ne menja ni cenu ni druge uslove iz ugovora za kupce.
  • 021

    27.04.2022 20:11
    Zavrci Vladimire, sad ce zima ocas posla pa kad padnu gradjanski ratovi po evropi sve ce to na svoje doci...
  • Rodox

    27.04.2022 19:07
    IdiJoti vladaju svuda
    Sva sreća što je proleće nastupilo, pa EU neće imati problema sa gasom do početka grejne sezone ili do početka atomskog rata. Ne zna se šta će pre nastupiti.
  • Slucaj

    27.04.2022 18:09
    I treba da obustavi kad razmazeni Evropljani nisu mogli da se odreknu komfora dok druge ubijaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.