Najmanje devet žena omamljeno "drogom za silovanje" na proslavi Šolcovog SPD-a

Najmanje devet žena koje su prisustvovale zabavi nemačke Socijaldemokratske partije, na kojoj je bio i kancelar Olaf Šolc, drogirano je supstancom poznatom kao "droga za silovanje", saopštio je SPD.
Najmanje devet žena omamljeno "drogom za silovanje" na proslavi Šolcovog SPD-a
Foto: Pixabay (ilustracija)
Portparol poslaničke grupe u parlamentu potvrdio je pisanje berlinskog dnevnika Tagesspiegel i dodao da je do sada potvrđeno devet žrtava.
Berlinska policija saopštila je da sprovodi istragu nakon što je 21-godišnja žena podnela prijavu.
 
"Savetujem svim žrtvama da podnesu tužbu", napisala je na Tviteru jedna od čelnica SPD Katja Mast.
U mejlu upućenom učesnicima te letnje proslave održane u sredu, SPD osuđuje "užasan čin koji je odmah prijavljen policiji".
 
Tradicionalnoj proslavi koju SPD organizuje uoči letnjeg odmora prisustvovalo je oko hiljadu ljudi, a među njima je bio i kancelar Šolc iz te stranke, kao i brojni drugi predstavnici i saradnici.
 
Berlinska policija je saopštila da je "nakon proslave koju je organizovala politička partija, 21-godišnja devojka prijavila da se sledećeg dana nije sećala nijednog detalja večernje zabave".
 
Otišla je u bolnicu na pregled i podnela prijavu. Ta devojka je konzumirala hranu na zabavi i pila bezalkoholno piće kada je iznenada osetila slabost i vrtoglavicu.
 
"Droga za silovanje" uglavnom se stavlja u piće, a izaziva pospanost sa hipnotičkim dejstvom tako da osoba ne može da se odupre.
  • mauzer

    13.08.2022 22:21
    Pismo
    Kreteni kao I kod nas bunga ...
  • Deda

    10.07.2022 15:55
    EU..sengen
    Sta drugo ocekivati od vladajucih u EU...nikom ne polazu racune a zakon nije pisan za njih...tako se vladajuci ponasaju...nemaju morala...i izgubili su ,,licnost sa dostojanstvom....zatvoriti bagru...
  • Vitez od čarapanije

    10.07.2022 15:06
    Koliko smo dvolični
    Lošmi a tražiš u EU Slovenija ako ti je EU mrska i gaditi se izgleda da nisi gadljiv na evre koje tamo zarađuješ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet