Kontaminirane sirovine koje su prisilile kompaniju da zaustavi proizvodnju čokolade u Belgiji došle su iz Mađarske, piše Food Safety News.
Jedna od serija lecitina mađarskog proizvođača istovarena je u fabrici Wieze 25. juna. "Barry Callebaut" je potvrdio da je salmonela identifikovana u lecitinskom sistemu fabrike i u uzorcima isporučenog materijala.
Lecitin se koristi u svim linijama za proizvodnju čokolade u Wiezeu pa je kompanija odlučila da zaustavi linije i blokira sve čokoladne proizvode proizvedene od 25. do 29. juna ove godine.
Iz kompanije su 1. jula potvrdili da, na temelju njihove interne istrage, nijedan zahvaćeni proizvod nije ušao u maloprodajni prehrambeni lanac. Kompanija čokoladu nije izvozila van Evrope, a još nije poznato kad će se vratiti u pogon.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar