Pomen Srbima ubijenim na Petrovdan 1992. godine

U Zalazju kod Srebrenice danas se obeležava 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.
Pomen Srbima ubijenim na Petrovdan 1992. godine
Foto: Pixabay
Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je za RTS da su muslimanske snage predvođene Naserom Orićem počinile stravične zločine nad Srbima u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni, ali za to još niko nije odgovarao. 
Kojić je istakao da je činjenica da je od aprila 1992. do januara 1993. ubijeno 80 odsto ukupnog broja stradalih. 
"Očigledno je da Haški tribunal i pravosuđe BiH nisu hteli da procesuiraju lica koja su počinila stravične zločine ili što je još gore oslobađali su pojedince, među kojim je Orić", naglasio je Kojić. 
 
On je ocenio da u svemu ovome značajnu ulogu ima i međunarodna zajednica, jer događaje iz jula 1995. žele da predstave pogrešno. 
 
U Potočarima je juče obeleženo 27 godina od zločina u Srebrenici.
  • lal A

    13.07.2022 09:34
    @Vladan
    Ne znam gde ti vidis pricu o "popovanju". Bombardovanje 1999 sam i sam preziveo, a RS je od strane NATO bombardovana 1995, tako da zaista ne razumem sta si hteo da kazes.
  • Vladan

    12.07.2022 16:54
    @lal A

    Pa jeste, skroz je đubrovski da ti popuješ nekome ko je preživeo bombardovanje zbog Miloševićevih bandita i ološa koji ga je podržavao, a ipak to radiš. Šta si onda?
  • Nix

    12.07.2022 14:09
    Ko je za Jovanjicu procesuiran? Za pad helikoptera? Za Hercegovačku? Za Cvijana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.