Minimalna potrošačka korpa u Crnoj Gori 750 evra

Vrednost minimalne potrošačke korpe za jun iznosila je u Crnoj Gori 750,3 evra, što je 1,5 odsto više nego u maju, objavio je danas Monstat.
Minimalna potrošačka korpa u Crnoj Gori 750 evra
Foto: Pixabay
Od ukupne vrednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 343,6 evra, što je 1,1 odsto više u odnosu na maj, navodi se u saopštenju.
Statističari ukazuju da su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge iznosili 406,7 evra, što je 1,9 odsto više u maj.
Minimalna potrošačka korpa se odnosi na potrošnju domaćinstva koja uključuje hranu i neprehrambene proizvode i usluge, kojom se omogućava održavanje života i radne sposobnosti članova domaćinstva, prenosi RTCG
 
Iz Monstata preciziraju da vrednost minimalne potrošačke korpe  za četvoročlano domaćinstvo čine minimalni mesečni izdaci koji se odnose na hranu i bezalkoholna pića i neprehrambene proizvode i usluge. U Crnoj Gori je minimalna zarada 450 evra, dok je prosečna plata 670 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet