Olimpijski prvak iz Mongolije osuđen na 16 godina zbog ubistva prijatelja

Nekadašnji mongolski džudista Najdangin Tuvšinbajar osuđen je zbog ubistva na 16 godina zatvora, prenose svetski mediji.
Olimpijski prvak iz Mongolije osuđen na 16 godina zbog ubistva prijatelja
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine proglašen je krivim za brutalno ubistvo svog prijatelja iz detinjstva.
Nekadašnji džudista, a kasnije i predsednik Olimpijskog saveza Mongolije, uhapšen je u aprilu 2021. godine posle napada na svog prijatelja Erdenebilega Enhbata. Tuvšinbajar je u trenutku napada bio pod uticajem alkohola, teškim predmetom je više puta udario prijatelja u glavu, a tom prilikom je osuđen na 20 dana zatvora.
 
U decembru iste godine nesrećni Enhbat je preminuo od povrede mozga, koja je bila posledica "okršaja" sa Tuvšinbajarom.
Tuvšinbajar (38) je u Pekingu 2008. postao prvi Mongol koji se dokopao olimpijskog zlata kada je u finalu olimpijskog turnira u kategoriji do 100 kilograma savladao Ashata Žitkejeva iz Kazahstana.
 
Četiri godine kasnije u Londonu je osvojio srebro i ponovo se upisao u istoriju sporta svoje države - bio je prvi sportista sa dve olimpijske medalje.
 
Bio je velika zvezda u Mogoliji i učestvovao je u brojnim televizijskim emisijama i reklamama, a ističe se i njegova podrška predsedničkom kandidatu Haltmaginu Batulgi, nekadašnjem rvaču, u drugom krugu izbora. Rojters navodi da je Tuvšinbajarova podrška na izborima 2017. bila možda i ključna za pobedu Batulge, nekadašnjeg sambiste.
 
Tuvšinbajar (38) je u Pekingu 2008. postao prvi Mongol koji se dokopao olimpijskog zlata kada je u finalu olimpijskog turnira u kategoriji do 100 kilograma savladao Ashata Žitkejeva iz Kazahstana.
 
Četiri godine kasnije u Londonu je osvojio srebro i ponovo se upisao u istoriju sporta svoje države – bio je prvi sportista sa dve olimpijske medalje. Bio je velika zvezda u Mogoliji i učestvovao je u brojnim televizijskim emisijama i reklamama, a ističe se i njegova podrška predsedničkom kandidatu Haltmaginu Batulgi, nekadašnjem rvaču, u drugom krugu izbora. Rojters navodi da je Tuvšinbajarova podrška na izborima 2017. bila možda i ključna za pobedu Batulge, nekadašnjeg sambiste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.