Teoretičar zavere kažnjen sa milijardu dolara zbog tvrdnji da se masakr u školi nije desio

Sud američke države Konektikat izrekao je novčanu kaznu od 965 miliona dolara američkom desničaru i teoretičaru zavere Aleksu Džonsu zbog tvrdnji da se masakr u školi u Konektikatu nije dogodio.
Džons je godinama tvrdio da je masakr, koji se dogodio 14. decembra 2012. u Sendi Huku i u kojem je ubijeno 20 dece, insceniran kao deo vladine zavere kako bi se Amerikancima oduzelo oružje.
On je tokom suđenja priznao da se pucnjava dogodila, ali je odbio da se izvini porodicama nastradalih, preneo je Rojters.
Džons je poručio da će se žaliti na presudu, dodajući "da se bori protiv Golijata".
 
Tronedeljno suđenje obeležilo je emotivno svedočenje niza roditelja nastradale dece.
 
Presudi suda u Konektikatu prethodio je proces u Teksasu u kojem je porota odlučila da Džons i kompanija koju vodi treba da plate 49,3 miliona dolara roditeljima ubijenih u pucnjavi u Sendi Huku.
  • Tja

    13.10.2022 15:54
    : :/

    Čekaj, ako je pričao gluposti, to je eufemizam za lagati i izmišljati. Tim lažnim informacijama je doveo u zabludi gomilu ljudi. Zar to nije ono protiv čega se vi zavera ludaci borite? Ili ste vi ti zaverenici koji truju i lažu ljude? Vidim, spominjete neke komunizme, pa je tako i sve jasno. Vi ste onaj tip bolida koji će raditi iste stvari kao i oni protiv kojih se navodno bori i kenjati o licemerju i zaverama, a sve iz nekih retardiranih poltičkih simpatija. Kakva mentalna gimnastika, svaka čast!
  • Mad Hatter

    13.10.2022 13:04
    Joe gde si sada da branis ovog Trampistu?
  • sudija mudija

    13.10.2022 12:15
    To je to. Tako se radi kada kada puno... da ne kažem šta. Pa sad nastavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.