Boris Džonson odustao od trke za premijera Velike Britanije

Bivši britanski premijer Boris Džonson izjavio je da odustaje od trke za premijera, ostavljajući otvoren put velikom favoritu Rišiju Sunaku.
"Proteklih dana sam, nažalost, došao do zaključka da to jednostavno ne bi bilo ispravno. Ne možete efikasno da vladate ako nemate ujedinjenu stranku u parlamentu", rekao je Džonson koji je prikupio 100 potpisa podrške poslanika vladajuće Konzervativne stranke, što je dovoljno za nastavak izborne trke.
Sunak (42), koji je bio ministar finansija, potvrdio je da učestvuje u trci za premijera pošto je dobio podršku 124 poslanika Konzervativne stranke.
U Velikoj Britaniji lider vladajuće stranke postaje premijer.
 
Izbor novog premijera dolazi posle ostavke Liz Tra koja je bila na tom mestu nešto više od mesec dana.
  • Cicka

    24.10.2022 08:49
    Ja ga ne bih birala taman da je poslednji na svetu, ljudi misle da ako neko ima dobar vokabular da je i obavezno i pametan a toliko ima glupaka koji lepo pricaju a dobili su polozaje samo zbog toga , pokazi se na delu , on je dokazao da je glup .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.