Sin bitniji od rata i ulaska u NATO: Finski ministar odbrane pauzira dva meseca da bude sa detetom

Uprkos ratu u Ukrajini i želji njegove zemlje da postane članica NATO, ministar odbrane Finske Anti Kajkonen je odlučio da uzme odsustvo kako bi skoro dva meseca proveo sa šestomesečnim sinom.
Sin bitniji od rata i ulaska u NATO: Finski ministar odbrane pauzira dva meseca da bude sa detetom
Foto: Pixabay
"Deca su mala samo na trenutak i to želim da zapamtim drugačije nego samo na fotografijama", poručio je četrdesetosmogodišnji Kajkonen, izrazivši uverenje da će bezbednost Finske tokom njegovog odsustva biti "u sigurnim rukama".
"Iako su mi dužnosti ministra vrlo važne, morate biti u stanju da u nekom trenutku porodicu stavite na prvo mesto", izjavio je Kajkonen.
Finski parlamentarni izbori će biti održani u aprilu, a u procesu ulaska Finske u NATO došlo je do zastoja, uglavnom zbog otpora Turske.
 
Ankara tvrdi da je pre pristupanja Finske i Švedske Alijansi potrebno da te dve zemlje preduzmu akcije zbog navodnih aktivnosti kurdskih ekstremista na njihovoj teritoriji.
 
Od 30 članica NATO, priključenje Finske i Švedske nisu ratifikovali samo parlamenti u Turskoj i Mađarskoj, navodi AP. 
  • tasko

    19.12.2022 16:45
    A kad je to neki srpski general poslao sina da crkne u rovu?
    Sigurno ne devedesetih. Tada su slali razne golobrade slikare, studente,bicikliste,pa i nepodobne oceve dvoje troje dece.
    I sve to vreme su profesionalci zdrali u besplatnim menzama po kasarnama sa centralnim grejanjem i bancili po domovima vojske, smekajuci devojke regrutovanih za sebe i svoju decu.
  • Liman

    19.12.2022 14:45
    Pozdrav od tate
    Bravo za majstore, deca i jesu važnija od svega.
  • U dve reči

    19.12.2022 11:59
    Bravo Čovek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.