Vojna vlada u Mjanmaru ukinula policijski čas u novogodišnjoj noći

Vojna vlada u Mjanmaru je ukinula policijski čas, zabranu kretanja, u tri najveća grada kako bi građani mogli da napolju proslave Novu godinu
Vojna vlada u Mjanmaru ukinula policijski čas u novogodišnjoj noći
Foto: Pixabay
Opozicija upozorava da bi snage reda mogle da isprovociraju nasilje i da za to optuže prodemokratski pokret.

Vlast grada Jangona ukinula je policijski čas od ponoći do četiri sata ujutro samo 1. januara kada je u gradskom parku novogodišnja zabava uz vatromet.

Stanovnici glavnog grada Najpjida i drugog po veličini Mandalaja potvrdili su da je policijski čas ukinut i da će takođe biti proslave napolju.
 
U februaru 2021. godine vojska je preuzela vlast u Mjanmaru koji je od tada u građanskom ratu, smatraju Ujedinjene nacije. Vojna vlada često izvodi akcije protiv pobunjenika, a gerilci se sukobljavaju sa svima koji podržavaju tu vladu.
 
Zato opozicija tvrdi da je organizovanje javnih novogodišnjih proslava samo propaganda vojske da bi svetu prikazala da se stanje u toj zemlji "vratilo u normalu".
 
Opozicione grupe su upozorile građane da radi spostvene bezbednosti ne idu na slavlje koje organizuje vojska koja bi mogla da isprovocira nasilje i da za to okrivi gerilce Narodnih odbrambenih snaga - krila zabranjenog glavnog prodemokratskog pokreta u Mjanmaru, koji sebe naziva i Vladom nacionalnog jedinstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.