Novi problemi u aviosabraćaju u Nemačkoj, pali veb-sajtovi tri aerodroma

Sajtovi najmanje tri nemačka aerodroma pali su danas, nakon što je u sredu hiljade putnika bilo zaglavljeno na aerodromu u Frankfurtu zbog problema aviokompanije Lufthanza sa kompjuterskim sistemima.
Novi problemi u aviosabraćaju u Nemačkoj, pali veb-sajtovi tri aerodroma
Foto: Pixabay
Pali su sajtovi na aerodromima u Dizeldorfu, Nirnbergu i Dortmundu. 
 
Sajtovi najvećih nemačkih aerodroma u Frankfurtu, Minhenu i Berlinu rade normalno.
Portparol aerodroma u Dortmundu rekao je da se radi na rešavanju problema i da postoji osnovana sumnja da je reč o hakerskom napadu.
Mediji navode da je moguće da je probleme izazvao DDoS napad, koji predstavlja pokušaj napadača da učini računar nedostupnim korisnicima kojima je on namenjen.
 
Frankfurtski aerodrom saopštio je juče da će otkazati i preusmeriti sve dolazne letove zbog problema Lufthanze sa kompjuterskim sistemima koji su doveli do otkazivanja desetina letova ove kompanije.
 
Prema saopštenju kontrole vazdušnog saobraćaja Nemačke, Lufthanzini avioni nisu mogli da polete sa aerodroma u Frankfurtu zbog čega nije bilo mesta za druge avione na parkingu aerodroma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet