Bivši predsednik SAD Džimi Karter na palijativnoj nezi

Bivši američki predsednik Džimi Karter (98) je na palijativnoj nezi u svom domu, saopštila je večeras njegova fondacija.
"Posle niza kratkih boravaka u bolnici, bivši američki predsednik Džimi Karter danas je odlučio da preostalo vreme provede kod kuće sa svojom porodicom i dobije hospicijsku negu umesto dodatne medicinske intervencije", navodi fondacija.
Karter, koji je prošle godine napunio 98 godina, najstariji je bivši američki predsednik. 
Bio je 39. predsednik SAD, od 1977. do 1981. godine, a 2002. je dobio Nobelovu nagradu za mir.
 
Posle napuštanja Bele kuće, demokrata je osnovao Karter centar 1982. godine kako bi promovisao razvoj, zdravlje i rešavanje sukoba širom sveta.
 
Karter je imao niz zdravstvenih problema zbog kojih je morao da bude hospitalizovan nekoliko puta tokom 2019. godine.
  • xqt

    19.02.2023 08:39
    Sve najbolje
    Dobar, simpatičan i pošten čovek.
  • D.j

    18.02.2023 23:44
    D.j
    Prijatan i iskren prijatelj Jugoslavije koji je nakon smrti Tita ponudio partnerstvo Amerike i Jugoslavije koje smo odbili i krvavo platili svi jer jaka država na Balkanu nije odgovarala mnogim zemljama Evrope dok je Americi bila potrebna i nimalo smetala ali….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.